2015. május 18., hétfő

Ha sokáig szeretnél élni, soha ne nősülj meg!

2014.07.21. 18:50 Huffnágel Pista 


Forrás: huffnagel.blog.hu


126 éves a világ legidősebb Férfija, a brazil José Aguinelo dos Santos. A rekord életkorú Férfi szülei Afrikából elhurcolt rabszolgák voltak és a kis José 1888. július 7­én született, éppen két hónappal azután, hogy az országban a rabszolgaság intézményét eltörölték. 


José soha nem nősült meg, és nincsenek gyermekei sem. Naponta négyszer étkezik és semmiféle egészségügyi problémája nincs, leszámítva azt, hogy az elmúlt 50 évben elszivott napi egy doboz cigarettát. 
José, akit a barátai egyszerűen csak Ze­nek szólítanak 26 éves volt az első világháború kitörésekor. II. Erzsébet trónralépését már nyugdijasan, 65 éves korában érte meg. 52 éves volt, amikor Pelé, a brazil futball legenda megszületett és 62 éves, amikor a Világbajnokságnak Brazília adott otthont.


Egy afrika anya öt gyermekének egyikeként látta meg a napvilágot egy rabszolgatelepen a brazil Pedra Branca városában, majd később Sao Paoloba költözött. Az egész életében egy kávéültetvényen dolgozott. Jelenleg egy öregek otthonában él, szeret viccelődni, énekelni, ragaszkodik a napi babos rizs adagjához és nagyon utál fürdeni. 
Egy brazil weboldalnak elárulta a hosszú élet titkát: “Egyszerűen csak szépen öregedni. Ki kell élvezni minden életkor örömét. Én azért éltem ilyen sokáig, mert kivettem a részem a mindenből. Ennyi a titkom”. Marinia Silva, a Vila Vicentina szeretetotthon pszichológusa is megerősiti, hogy Josénak semmiféle egészségügyi problémája nincsen és szellemileg annyira épp, hogy rendszeresen szórakoztatja az otthon lakóit fergeteges vicceivel. Nem magas a koleszterin szintje, nincs cukorbetegsége vagy magas vérnyomása. Az egyetlen orvosság, amit magához vesz, az a vitaminjai, meg egy tabletta, ami étvágyat csinál neki, mert ebben a korban azt már elveszíti az ember.

Ha egyedül van, olyan dalokat énekel, amikre ma már senkire nem emlékszik. Nem szeret naponta fürdeni, és az otthonbeli ápolók arra panaszkodnak, ha mégis rá tudják erre venni , akkor is csak a lábát rakja be a egy picit a kádba


José 2001­ben lett a nyugdijas otthon lakója, és a születési anyakönyvi kivonatát a múlt hónapban vette kézhez, mivel egész életében dokumetumok nélkül élt. A pontos születési időpontját egy szakértő csapat állapította meg, akik kikérdezték a múltjáról. José pontosan le tudta írni a rabszolgatelepet. Az otthon most a “carbon 14” eljárással próbálja igazolni a szültésének időpontját. A viszgálat 13 ezer dollárba kerül, de az otthon igagatója, Jose Roberto Pires megpróbálja elérni, hogy ne kelljen ennyit fizetniük. Nagy dolog, hogy a világ legidősebb Férfija nálunk lakik ­ tette hozzá. 


Mi pedig csak annyit tennénk hozzá, hogy lám, a brazil José Aguinelo dos Santos a világ legöregebb MGTOW­ja, még akkor is, ha ő nem vallja magát annak. Meg vagyunk győzödve arról, hogy a magas életkorához nagyban hozzájárult az, hogy nem volt kitéve annak, aminek minden férj. Egy jobb világban a fogyasztóvédelem nem csak a cigarettásdobozokra tenne egészségügyi figyelmeztetést, hanem a nőkre is:

A nők használata barátnő/házasság súlyos betegségekhez, korai halálhoz és hajléktalansághoz vezethet. 



A cikk nem saját!
Forrás: Huffnagel.blog.hu


Amennyiben érdekesnek találtad a posztot, nyomjál bátran egy LIKE­ot, mert fontos nekünk a visszajelzésed.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése