2015. május 29., péntek

Pina háromszázért a Corvin­tetőn

2013.08.29. 20:53 
Huffnágel Pista 

Forrás: Huffnagel.blog.hu


Vége a nyárnak, újra a Férfiakat diszkrimáló szórakozóhelyekre fókuszálnak a hazai jogvédők. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság vizsgálódik a Doboz nevű szórakozóhely Férfiakat diszkrimináló gyakorlata miatt, de már itt is a következő eset. A Corvin­tető sem úszta meg, hogy csütörtök esténként rendszeresen 300 forintos belépővel bünteti Férfi vendégeit.

Mivel a Huffnágel blog nem holmi politikai szemináriumon tanulta "a balhé művészetét", és a hazai jogrendszerrel is jobban tisztában vagyunk, mint ezek szerint Teczár Szilárd, ezért mi már közzé is tehetjük a hatóság bejelentésünkkel kapcsolatos tájékoztatóját, ami tulajdonképpen az eljárás alá vont Corvin­tető jogi képviselőjének nyilatkozata. 

A Dobozhoz hasonlóan az Corvin­tető álláspontja szerint sem minősül a kedvezmény hátrányos megkülönböztetésnek, hanem éppen kivételnek tekinthető.
Innen jöjjön az indoklás egy részlete, amiben a móka kedvéért ­ és hogy ezzel érzékeltessük, mennyire kilóg a lóláb az érvelés során ­ a Férfi szót pirézre, a nő (hölgy) kifejezést magyarra, a nemi szerepeket pedig egyszerűen az etnikumra cserélve átirtunk. Ime:

Magyarországon, de világszerte is közismert és általános jelenség, hogy a nagykorú fiatalok közül a pirézek szívesebben és több ízben "mozdulnak ki bulizni", így általában ők többen látogatják a szórakozóhelyeket, mint a magyarok. 

Erre tekinttel a szórakozóhelyek többsége (mind Budapesten, mind vidéken, de szinte mindenütt a világ bármelyik pontján a magyarokat úgy próbálja minél nagyobb arányban bevonni a helyre, hogy esetenként, bizonyos napokon vagy rendezvényeken különböző kedvezményket nyújtanak számukra (ingyenes belépés, italakciók, levásárolható belépőjegyek, stb.) 

A fenti kedvezmények arra hivatottak, hogy biztosítsák az egészséges egyensúlyt a szórakozóhely piréz és magyar vendégei között, ami általában egy vendéglátó egység hosszú távú működtetésének elemi feltétele.

Könnyen belátható ugyanis, hogy a több magyar látogató több piréz látogatót generál és viszont, így mindkét etnikum számára azonosak maradnak a lehetőségek a szórakozásra és az ismerkedésre. Másrészt pedig a szórakozóhely üzemeltetője nyereségorientált gazdasági vállakozás, amely abban érdekelt, hogy minél több látogatója és fogyasztó vendége legyen. 

A fentiekre tekintetttel összegezett álláspontunk az, hogy az ügyfelem ezzel a magatartásával nem alkalmaz szankciókat a pirézekkel szemben, sem pedig általános érvényű, indokolatlan hátrányos megkülönböztetést, ez az intézkedés csupán a hét adott napjára vagy adott rendezvényre vonatkozó kereskedelem­politikai kedvezmény. 

Hangsúlyozzuk továbbá, hogy ügyfelem célja a magyaroknak járó belépődíj kedvezmény nem a piréz vendégek távoltartása, elriasztása a szórakozóhelyről, hanem a magyarok vonzása, kedvezményben részesítése ezeken a napokon. 

A Corvin­tetőn ezekért a WC­ben levő pinákért a 300 forintos belépőn felül még további 100 forintot kell fizetni

Kiváncsian várjuk olvasóink véleményét az ügyekkel kapcsolatban. Mi azt gondoljuk, hogy a magyar nőket nem kellene megalázni ilyen kedvezményekkel, a magyar Férfiakat pedig nem szabadna ilyen diszkriminációval sújtani. Szórakozóhelyek, ébresztő, hagyjatok fel ezzel az álszent, mindenkire nézve káros üzletpolitikával és zárkózzatok már fel végre Európához, ahol az ilyen elképzelhetetlen. Mi felnőttünk, nőjetek már fel Ti is. 


A cikk nem saját!
Forrás: Huffnagel.blog.hu


Amennyiben érdekesnek találtad a posztot, nyomjál bátran egy LIKE­ot, mert fontos nekünk a visszajelzésed.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése